Voorstelling

De Kobra is meer dan 50 jaar geleden ontstaan, en heeft zich sindsdien permanent ontwikkeld tot de toonaangevende Belgische leverancier van totaaloplossingen op het gebied van ventilatie voor grootkeukens en verbruikszalen. Voorstudie, plaatsing, reiniging, onderhoud en een 24/7 service maken deel uit van het totaalpakket. Daarbij gaat het functionele nooit ten koste van de vorm. Zo helder en transparant de technologie van de systemen is, zo strak en tijdloos is het design.

Met een eigen ontwerp- en productieafdeling waarbij met behulp van geavanceerde CAD/CAM systemen de installatie in 3D ontworpen wordt, worden NC programma’s naadloos gegenereerd en naar de numeriek gestuurde machines verzonden. Dankzij de eigen montage diensten staat De Kobra garant voor een perfecte uitvoering van zijn werk.

Buigend op zijn jarenlange ervaring biedt De Kobra zijn klanten oplossingen aan waarbij de totale life cycle kost centraal staat. Zo biedt De Kobra zijn klanten op maat geschreven onderhoudscontracten, zowel voor wat het technisch onderhoud betreft, als het hygienisch onderhoud

Wij blijven uiteraard toekomstgericht. De Kobra onderzoekt permanent nieuwe methoden en technieken. Het gaat hierbij om ontwikkelingen om betere prestaties, lager energieverbruik, groter comfort en meer veiligheid te bereiken. Zo werd de Inductivo Aircomfort dampkap ontwikkeld voor een betere luchtstroom beheersing en het Intellihoodsysteem geïntroduceerd dat zorgt voor een intelligente keukenventilatie. Dit systeem regelt automatisch en binnen de seconde het debiet van de ventilatie in functie van de actuele vereisten.

Onze missie

De Kobra is uw one-stop shopping adres voor systemen en service op het gebied van ventilatie voor keukens en verbruikszalen. Zowel horeca en grootkeuken, als de veeleisende particulier, vinden gegarandeerd hun ding in het veelzijdige aanbod van De Kobra.

 

Dankzij een jarenlange ervaring en een innovatief productbeleid kan De Kobra u bieden waar iedere horeca- en grootkeukenprofessional naar zoekt: compromisloos comfort, energiebesparing, tijdloze esthetiek, milieuvriendelijkheid, voedselveiligheid, en betrouwbare service.

Wanneer u met De Kobra in zee gaat, kunt u op beide oren slapen. De Kobra biedt u steeds een totaaloplossing voor uw keukenventilatie. Alles wat u moet doen is: op het knopje drukken. De Kobra zorgt voor de rest. Van a tot z. Van studie en ontwerp – eventueel in samenwerking met uw architect of ingenieursbureau – tot fabricage op maat, installatie, onderhoud en service. Als dat niet comfortabel is.

Onze klanten aan het woord

 • Heel goed geplaatst, we zijn er blij mee!

  centerparcs
  centerparcs park, Belgium
 • Onze dampkap is hersteld! Dank aan de firma De Kobra voor hun snelheid en hun netheid! Vanaf morgen serveren we terug onze volledige kaart.

  Aquarel
  Aquarel Aquarel - Brugge
INNOVATIEF

De Kobra onderzoekt permanent nieuwe methoden en technieken inzake keukenventilatie. Het resultaat: betere prestaties, lager energieverbruik, groter comfort, meer veiligheid. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Inductivo-Aircomfort dampkap en de Intelligente keukenventilatie, een systeem dat automatisch en binnen de seconde het debiet van de ventilatie regelt in functie van de actuele vereisten.

MILIEUVRIENDELIJK

In de samenleving is de gevoeligheid voor milieuverstorende factoren als lawaaioverlast, uitstoot van schadelijke gassen en geurhinder toegenomen. Ook voedselveiligheid is – sinds de dioxine affaire – een ‘hot issue’. Dat vertaalt zich in strengere regelgeving, waar ook u als horeca-uitbater of verantwoordelijke voor grootkeuken, industriële bakkerij etc. mee te maken krijgt.

De ventilatiesystemen van De Kobra en de bijhorende service zijn er zowel qua ontwerp als qua uitvoering op gericht te voldoen aan alle geldende normen, zoals VLAREM en de HACCP (Hazard Analysis Critical ControI Points).

Enkele voorbeelden:

 • Actieve koolstoffilters zuiveren de lucht van geurpartikels
 • Vetpartikels worden geëlimineerd door middel van ozon, wat het onderhoud vermindert.
 • Speciale geluidsdempers drukken het geproduceerde geluidsniveau om zo te voldoen aan de VLAREM-normen.
ENERGIEBESPARING

Keukenventilatie is energie-intensief om twee redenen: het verbruik door de installatie en de energie nodig om de warmte, die verloren gaat met de afgevoerde lucht, te compenseren.

De Kobra heeft innovatieve oplossingen ontwikkeld om beide energieratio’s te verbeteren.

 • Intelligente keukenventilatie
 • Inductovent
 • Inductivo Airconfort

Wenst u een berekening voor een energiebesparing ?

TIJDLOZE ESTHETIEK

Zowel bouwheren als (interieur-)architecten werken graag samen met De Kobra. Dat komt omdat bij De Kobra het functionele niet ten koste gaat van de vorm. Zo helder en transparant de technologie in onze systemen is, zo strak en tijdloos is hun design. Omgekeerd dekt ons design wel degelijk de lading: aan de buitenkant kan je zien hoe goed de binnenkant werkt.

COMPROMISLOOS COMFORT

Een keuken is maar zo goed als zijn chef en zijn medewerkers. Het is dan ook van het grootste belang dat zij in alle comfort hun werk kunnen doen. In een professionele keuken betekent dat: niet gehinderd worden door rook, dampen, geuren of lawaai. Een goed geventileerde keuken zorgt voor een gezonde, comfortabele atmosfeer waarin het prettig is om te werken.

Dat is precies wat De Kobra u kan bieden. Door hun innovatieve ontwerp en hoogkwalitatieve constructie creëren ventilatiesystemen van De Kobra compromisloos comfort in en om de keuken.

Daar profiteert iedereen van:

 • uw medewerkers werken in een aangenaam klimaat en presteren beter
 • u als ondernemer profiteert van een goede productiviteit
 • de installatie heeft een lager energieverbruik
 • de omgeving heeft minder last van geur en lawaai
 • het milieu vaart er ook wel bij
BETROUWBARE SERVICE

Een goed, degelijk en performant systeem installeren is één ding, ervoor zorgen dat het 24/7 zijn werk blijft doen is iets anders. Regelmatig onderhoud is uw waarborg voor bedrijfszekerheid en constante prestaties.

Het onderhoud en de brandbeveiliging van uw dampkap is belangrijk. Dit onderhoud wordt verzorgd door een betrouwbare partner. Samen met hen bekijken wij uw dossier en kan u ons vrijblijvend contacteren voor een offerte.

Ook beschikken wij over een hersteldienst die 7/7 bereikbaar is op het nummer : 0496.56.81.00

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search