Winteronderhoud

 In Promo

U bent de gelukkige bezitter van een ventilatie installatie van De Kobra .

Om deze winter optimaal gebruik te maken van uw installatie raden we u aan om enkele puntjes na te kijken op uw pulsie installatie en indien nodig enkele eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren indien nodig:

  1. Eerst dient u na te kijken of de waterdruk in het hydraulisch circuit van de verwarmings-batterij in de pulsiegroep voldoende hoog is. U dient, net als in uw Cv-installatie, na te kijken of er “voldoende water” op uw installatie is en indien nodig moet u dit bijvullen net op dezelfde manier als bij uw Cv-installatie.
  2. Kijk dan tevens na of de watertemperatuur in dit circuit voldoende hoog is: 65 à 70°C minimum.
  3. U dient ook na te kijken of de temperatuur op uw thermostaat van uw pulsiegroep minstens op ongeveer 22°C staat. U vindt deze thermostaat op of in het elektrisch bord van de keukenventilatie installatie. Indien u deze temperatuur bij het begin van de lente/zomer verlaagd hebt, dient u deze nu dus terug op een normale kamertemperatuur in te stellen.
  4. Kijk ook eens op het elektrisch bord of de indicatielichtjes “Storing secundaire pomp” of “vorstgevaar” niet branden. (Indien dit het geval is kan u best contact nemen met onze technische dienst op het nummer : +32.52.365.751)

Vindt u dit alles wat te omslachtig en/of laat u dit liever over aan een gespecialiseerde technieker, dan kan u bij ons intekenen op een jaarlijks onderhoudscontract en komen wij jaarlijks bij u langs om bovenstaande handelingen voor u uit te voeren en tevens controleren wij dan bovendien :

  • de aandrijfriemen van de ventilatoren van uw keukenventilatie.
  • Vervangen wij de stoffilters van uw pulsiegroep voor de keukenventilatie.
  • Controleren wij tevens de werking van de temperatuurregeling, de anti-vorst voorzieningen en de werking van de verse luchtklep.

Zodoende komt  u zorgeloos de winter door en hoeft u zich niet druk te maken omtrent uw ventilatie installatie.

Wenst u graag vrijblijvend een voorstel voor een jaarlijks onderhoudscontract, neem dan gerust contact op met onze service-afdeling op het nummer :  +32.52.365.751 of via e-mail: maintenance@dekobra.be.

Dan rest er ons nog enkel u en uw dierbaren prettige eindejaarsfeesten toe te wensen en veel geluk en voorspoed in het nieuwe jaar.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search